Fejø Sejler Camp 2016

Fejø Sejler Camp 2016

IMG_7167 IMG_7147

Bandholm Sejlklub har i weekenden 17.-19. juni 2016 stået for årets første Sommeraktivitet under Dansk Sejlunion, idet man har afholdt den årlige sommerlejr i Dybvig på Fejø. Lejren er en gammel tradition, som, efter at have ligget stille i en årrække, blev genoptaget for to år siden, da der atter var kommet mere aktivitet i ungdomsafdelingen i klubben. Her tredje gang er lejren vokset til en størrelse, så den i år var med under Dansk Sejlunions Sommeraktiviteter.

Lejren er en familielejr og havde i år 55 deltagere fra seks sejlklubber – Bandholm Sejlklub, Kragenæs Sejlklub, Sakskøbing Bådelaug og Sejlklub, Sejlforeningen Vikingen i Nykøbing F., Sejlklubben Snekken i Vordingborg og Præstø Sejlklub. Heraf var der 20 sejlere (18 optimister, 1 Tera og 1 Zoom 8) varierende i niveau fra nybegyndere til en enkelt A-sejler.

Fredag var samlingsdag på Fejø. Klubbens egne sejlere tog dog ikke færgen fra Kragenæs, men stævnede kl. 16.00 ud fra Bandholm Havn med to følgebåde. De tog den 7 sømil lange tur til Fejø i optimistjollerne – en tur i modvind, men så var der god mulighed for at øve sig i at krydse!

Efter 3 timer på vandet ankom nogle trætte børn lige til spisetid og kunne mødes med de andre deltagere – de deltagende forældre havde tændt op i grillen og gjort klar til spisning.

Lørdag var det så tid til at komme i gang med den mere seriøse del af lejren. Trænerne fra de enkelte klubber havde fordelt opgaverne mellem sig, og sejlerne var delt op i to grupper/baner – henholdsvis begyndere/let øvede og øvede.

Til de øvede sejlere var der lørdag yderligere hentet træner-assistance i Oliver Ørting fra Præstø. Efter skippermøde gennemgik han jollerne sammen med sejlerne og kom med gode råd, før de tog på vandet.

Dagen bød på træning på begge baner. Desværre var der lidt rigeligt med vind, så nogle øvede sejlere trak ind på banen for begyndere/let øvede, og nogle herfra valgte at tage på land. Der var så i stedet mulighed for at sejle i små kajakker i havnen, lege med vandkikkerter eller tage med en følgebåd på vandet, hvilket også mange søskende og forældre benyttede sig af.

De mest øvede holdt ud til sidst på eftermiddagen – kun afbrudt af en tur i havn for at få frokost – og nåede endda en lille kapsejlads.

Lørdag aften var der hyggelig festmiddag for alle deltagere med stor buffet. Dagens sidste programpunkt var tovtrækningskonkurrence for sejlere og søskende med forældre som heppekor. Og som om det så ikke var rigeligt med aktivitet for den dag, kastede sejlerne sig da lige ud i en rundboldkamp til at afslutte dagen på!

Søndag var vinden en smule bedre, så her kom alle på vandet i fin stil. Vejret gjorde det muligt også at få afholdt en kapsejlads på banen for begyndere/let øvede. De nåede 4 sejladser om formiddagen. Imens var der mere træning til de øvede sejlere.

Efter frokost var det tid til årets ballonsejlads. Alle fik bundet balloner fast til roret – to til de øvede og tre til begynderne – og så blev de hver udstyret med en pind til at stikke de andres balloner i stykker med – sidste mand med balloner vandt. Sjovt at se, hvordan nogle, som lørdag havde syntes, det var lidt for vildt vejr, pludselig glemte alt om bølger og vind og kastede sig ind i kampen for at prikke hul i de andres balloner. Måske en fremtidig træningsmetode hvis nogle er lidt forsigtige – der blev i hvert fald øvet nogle vendinger!

Da sejlerne igen var på land og havde rigget af, var det tid til præmieoverrækkelse. Alle fik en erindringspræmie og et diplom med hjem – og desuden delte trænere fra de to baner præmier ud for sjove og mindeværdige ting.

Herefter var det tid til at pakke sammen og sige tak for i år efter en begivenhedsrig og hyggelig weekend. Klubben håber, at der også næste år vil være stor opbakning til lejren.

Resultater:

Begyndere/let øvede:

  1. August Larsen, Bandholm Sejlklub
  2. William Larsen, Sejlklubben Snekken
  3. Emil Larsen, Sejlforeningen Vikingen

Øvede:

  1. Mads Solberg Mikkelsen, Sejlforeningen Vikingen
  2. Simon Nicolaisen, Bandholm Sejlklub
  3. Christine Lejbølle Hansen, Bandholm Sejlklub

 

Se flere billeder fra lejren: Fejø Sommercamp – billeder